«

»

jan 10

Bericht afdrukken

Algemene invoering omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning. Het Omgevingsloket is een digitale toepassing van de Vlaamse overheid waar je een aanvraag digitaal kan samenstellen, indienen en opvolgen. Vanaf 15 januari 2018 zal er ook een vereenvoudigde versie van het loket beschikbaar zijn, de ‘snelinvoer’. Daarmee kun je eenvoudige werken op en rond een gebouw aanvragen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het zetten van een tuinhuis.

Alle informatie over de omgevingsvergunning en het loket vind je op de website: www.omgevingsloket.be.

Hulp nodig bij je aanvraag? Je kan altijd terecht bij je gemeente of bij de helpdesk van het Omgevingsloket.

 


 

Vergunningsplicht, vrijstelling of melding?

 Bent u van plan een woning te bouwen, een tuinhuis of een terras/zwembad aan te leggen, bomen te vellen, een reliëfwijziging uit te voeren, ….?

In principe geldt steeds een vergunningsplicht. Onder bepaalde voorwaarden geldt er een vrijstelling op deze verplichting of volstaat een melding. U kan steeds bij de gemeentelijke dienst grondgebiedszaken navraag doen of uw bouwplannen vallen onder de vergunningsplicht, of de werken vrijgesteld zijn of enkel gemeld moeten worden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/algemene-invoering-omgevingsvergunning-vanaf-1-januari-2018/