«

»

aug 23

Bericht afdrukken

Be-alert: registreer nu!

Enkele dagen geleden vond er een grote panne plaats in het JYZ te Ieper.

Inwoners van Vleteren die zich registreerden via www.be-alert.be werden van dit euvel op de hoogte gebracht via mail, alsook van de verdere ontwikkeling en afloop.

Wens jij ook als eerste op de hoogte te blijven van een noodsituatie??
Registreer je dan vandaag nog via www.be-alert.be!!

Op 3 oktober 2019 neemt de gemeente Vleteren deel aan een nationaal testmoment van Be-alert!
Alle geregistreerden ontvangen op die dag een testbericht.

Aarzel dus niet en registreer nu!

Wat is Be-alert nu exact?

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

 

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.
Onze gemeente beschikt vanaf midden april ook over BE-Alert.

Hoe schrijf ik me in?
Registreer je op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.
Beschik je niet over een computer of internet? Geen zorgen, bij de dienst Noodplanning kun je een inschrijvingsformulier bekomen.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?
BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?
Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?
Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

 

Verdere vragen?
Kijk op www.be-alert.be of neem contact op met de dienst Noodplanning Vleteren.

Dienst Noodplanning, Veurnestraat 4, 8640 Vleteren – 057 40 09 01 – info@vleteren.be.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/be-alert-registreer-nu/