«

»

sep 25

Bericht afdrukken

Update: Test Be-Alert op 3 oktober 2019

Update test 3 oktober 2019:

De test uitgevoerd met BE-Alert in Vleteren verliep vlot en zonder complicaties. Omstreeks 9u37 deze morgen werd volgend testbericht per sms uitgestuurd naar alle geregistreerde Vleterse inwoners, dit in het kader van een grootscheepse, nationale test van het platform die vandaag plaatsvond:

Test BE-Alert gemeente Vleteren. Geen reactie vereist.
Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be”

 

Een respons hierop was uiteraard niet nodig, daar dit om een test ging van het systeem.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website
www.be-alert.be

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/be-alert-test-op-3-oktober-2019/