«

»

jul 26

Bericht afdrukken

Captatieverbod regio West-Vlaanderen

Update 24 juli 2019

Op het Provinciaal Droogteoverleg werd een captatieverbod opgelegd voor de afgesneden meanders van de Leie en de Schelde en onbevaarbare waterlopen in West-Vlaanderen met uitzondering van de Oostkustpolder en de Nieuwe Polder Blankenberge.

Politiebesluit
Overzichtskaart

Het Provinciaal Droogteoverleg besliste ook dat landbouwers die voor hun vee kampen met waternood en niet over een aansluiting op het waterleidingsnet beschikken, kunnen geholpen worden via de bemeterde waterpijp die de drinkwatermaatschappijen in elke gemeente ter beschikking hebben. Concreet vraagt de landbouwer op de gemeente een attest met de bevestiging dat zijn landbouwbedrijf niet is aangesloten op het leidingwaternet en richt zich dan tot de aangewezen dienst voor de ophaling van drinkwater voor het vee. De hoeveelheid afgenomen water wordt heel concreet vastgesteld, ter kennis gebracht aan de desbetreffende watermaatschappij en aan de consument verrekend onder het tarief van de grootverbruikers.

10 juli 2019

Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in de waterlopen van het IJzerbekken alarmerend laag.
Daarom besliste gouverneur Carl Decaluwé, samen met het Provinciaal Droogteoverleg, om vanaf 10 juli 2019 een captatieverbod voor dit gebied in te stellen.

Er mag geen water meer gecapteerd worden uit alle waterlopen van het IJzerbekken.

Persbericht 10/07/19
Politiebesluit

Alle verdere informatie via: www.west-vlaanderen.be/waterschaarste

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/captatieverbod-regio-west-vlaanderen/