«

»

sep 25

Bericht afdrukken

Mijn DOSSIER: Toegang tot gegevens en attesten uit het Rijksregister

Kent u “Mijn DOSSIER”, de online toepassing die u toegang geeft tot uw gegevens en attesten uit het Rijksregister?

Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het u mogelijk maakt uw persoonlijk dossier in het Rijksregister te raadplegen en attesten te downloaden. De applicatie kreeg een grondige make-over en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd.
Via de toepassing Mijn DOSSIER kan u uw gegevens in het Rijksregister nakijken, fouten in uw dossier rapporteren, uw contactgegevens doorgeven en checken wie uw gegevens de laatste 6 maanden heeft geraadpleegd.

Een van de belangrijkste troeven van de applicatie is dat ze u de kans geeft attesten uit het Rijkregister (vb. een attest van gezinssamenstelling), waar u zich ook bevindt, te downloaden of af te drukken.

Hoe werkt het precies?

  • Om toegang te krijgen tot mijn DOSSIER, dient u eerst een kaartlezer te installeren met de correcte software, waardoor u kunt aanmelden voor mijn DOSSIER door middel van uw EiD en pincode.
  • Meer uitleg over bovenstaande stappen en een link naar de benodigde website, vindt u terug via: www.ibz.rrn.fgov.be/nl/rijksregister/mijn-dossier/
  • Voor meer informatie over de toepassing Mijn DOSSIER, kan u terecht bij de Helpdesk van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking:
    Helpdesk Belpic
    Tel.: 02 518 21 16 – helpdesk.belpic@rrn.fgov.be
  • Kilk hier voor uitgebreidere informatie over mijn DOSSIER.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/dossier-toegang-tot-gegevens-en-attesten-rijksregister/