«

»

jul 09

Bericht afdrukken

Hachiko’s Mooiste

Hachiko bestaat 25 jaar!

En dat wordt gevierd!

Hachiko is een vzw die de levenskwaliteit van mensen met een motorische handicap of epilepsie wil verbeteren door hen gratis een partnership met een assistentiehond aan te bieden. Na een opleiding van zowat twee jaar assisteren onze hulphonden hun baasjes in diverse taken.

Het spreekt vanzelf dat de opleiding van assistentiehonden aanzienlijke kosten met zich meebrengt. De toewijzing van één volledig afgewerkte assistentiehond kost de vereniging ongeveer € 25.000. Vzw Hachiko is hoofdzakelijk afhankelijk van giften en sponsoring, die samen met de inzet van veel vrijwilligers/sympathisanten het mogelijk maken dat de honden gratis aan hun baasjes worden geschonken.

5 Assistentiehondengebruikers, de Koplopers, willen doorheen de Vlaamse provincies, tussen 2 en 25 augustus 2019, een fietstocht organiseren, ‘Hachiko’s Mooiste’ genaamd.

Programmatie Hachiko’s Mooiste Vlaanderen
Voorstelling koplopers en project

In de provincie West-Vlaanderen gaat dit door op zaterdag 10 augustus te Vleteren, met koploper Fabienne van Laere en Lander.

Koploper Fabienne Van Laere uit Woesten en assistentiehond Lander.

Mijn naam is Fabienne Van Laere. Ik ben een 53-jarige rolstoelgebruiker uit Menen.
Ik studeerde aan hotelschool Spermalie in Brugge. Mijn hobby’s zijn: wandelen, fietsen en skiën.

Tijdens een skireis leerde ik een jongen met een hulphond kennen. Van hem kreeg ik de eerste informatie.
In november 2004 zag ik op Eurodog in Kortrijk een demo met Caroline Thienpont, een van de stichtsters van vzw Hachiko. Volgens haar kon ook ik in aanmerking komen voor een hulphond…

In april 2005 werd ik op Hachiko uitgenodigd voor een gesprek. En een week later hoorde ik dat ik mocht deelnemen aan de zomerstage. Een paar weken vóór de stage kreeg ik een telefoontje dat er een hondje minder klaar was voor de zomerstage, maar dat ik zeker verwacht werd op de winterstage! Daar verdiende ik mijn eerste hulphond, Rasta. We zijn negen jaar de beste maatjes geweest.

Helaas, niets is voor altijd. Zoals elk afscheid, kwam ook het afscheid van Rasta te snel. Gelukkig werd ik in 2015 aan Lander gekoppeld. Die is gek op balletjes vangen, zeker als hij zich daarbij in een zwemvijver kan opfrissen en zich kan meten met andere honden. En ik kan ondertussen gezellig keuvelen met de andere hondenbaasjes…

 

Praktische info :
Locatie: start en inschrijving in de Sceure te Oostvleteren
Parcours: wegwijzers aanwezig – dorstlessende bevoorrading onderweg
Datum: 10 augustus 2019 vanaf 13.30 u.
Prijs: € 5 inschrijving
Voor wie: iedereen
En: demonstraties van assistentiehonden – ijskarretje met heerlijke ambachtelijk ijs van Ateljee 5 – foodtruck met hotdogs

 

Meer info over Hachiko leest u op: www.hachiko.org
Volg dit project op facebook: www.facebook.com/hachikosmooiste/

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/hachikos-mooiste/