Habito woonwinkel

  

Vanaf 4 januari is Habito verhuisd naar volgende locatie:

Contact gegevens: 

HABITO WOONWINKEL
OCMW Woesten
Woestendorp 12
8640 Vleteren  
Woensdag: 9 uur tot 12 uur

e-mail: info@habitowoonwinkel.be
Telefoon:  057 46 96 06 (enkel op woensdag van 9-12u)
057 34 66 00 (op andere dagen)

 

WEKELIJKSE ZITDAGEN

Voor al uw vragen rond wonen, kunt u nog steeds terecht op de wekelijkse zitdag van de Habito woonwinkel. We verstrekken er gratis advies over de verschillende premies waarvoor u in aanmerking komt en begeleiden u bij uw aanvraag. We helpen u graag bij het invullen van alle aanvraagformulieren en het verzamelen van alle documenten voor woonpremies van de gemeente Vleteren, de Vlaamse overheid, Eandis en eventuele andere instanties. Verder behandelt de woonwinkel ook vragen over woonkwaliteit, huuraangelegenheden, nieuwe beleidsinitiatieven omtrent wonen, inschrijvingen voor sociale woningen… Voor het realiseren van deze dienstverlening werkt de woonwinkel nauw samen met verschillende stadsdiensten, het OCMW, de sociale huisvestingsmaatschappijen, sociaal verhuurkantoren en andere relevante partners. 

De wekelijkse zitdag vindt plaats in het OCMW te Woesten, woensdagvoormiddag van 9u tot 12u. Uiteraard kan u voor complexere vragen ook steeds een afspraak maken met één van onze medewerkers. 

WEBSITE

Op onze eigen website www.habitowoonwinkel.be vindt u alle nuttige informatie omtrent wonen gebundeld op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier. Ook allerhande voorbeeld- documenten rond huren/verhuren of aanvraagformulieren en toelichtingsfolders rond premies zullen via de website van de woonwinkel beschikbaar zijn.
Zo hebt u met een paar muisklikken alle informatie onmiddellijk bij de hand van op één centrale website. Op de website zal u ook snel alle nieuwe ontwikkelingen in het woonbeleid kunnen volgen. We nodigen u dan ook graag uit voor een virtueel bezoek.

OOK IN 2013 NOG LENINGEN AAN 2 %

Via het Fonds Ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) bieden de gemeenten van de Westhoek U de mogelijkheid om een erg goedkope lening aan te gaan. De lening moet dienen om een aantal structurele energiebesparende maatregelen te financieren zoals het plaatsen van dakisolatie, hoogrendementsglas, energiezuinige verwarmingsketels, zonneboiler…

Iedereen kan een FRGE-lening krijgen voor de woning die hij/zij verhuurt of bewoont. De woning moet dienen als hoofdverblijfplaats en moet zich situeren op  het grondgebied van een van de 17 deelnemende gemeenten in de Westhoek. Er is geen inkomensgrens en wie het financieel moeilijk heeft kan beroep doen op extra ondersteuning.

FRGE westhoek loopt als een trein. U kunt bij uw gemeente terecht om een lening aan te vragen tot 10.000 euro met een max. interestvoet van 2%. Over een looptijd van maximaal 5 jaar betaalt U de lening terug.

FRGE energieleningen vanaf april 2012 renteloos voor bepaalde doelgroepen!

Via het Fonds Ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) bieden de gemeenten van de Westhoek de mogelijkheid om een goedkope lening aan te gaan. Om ook kansengroepen te motiveren om energiebesparende werken uit te voeren in hun woning, besloot de Vlaamse Regering hier nog wat extra steun te voorzien. Die steun bestaat erin dat voor een aantal specifieke doelgroepen, de lening van max. 10.000 euro, renteloos wordt toegekend.

Aanvragers die hiervoor in aanmerking komen zijn :
-      Wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds
       (klevertje ziekenfonds eindigt op 1)
-      Wie een bruto gezinsinkomen heeft van max. 15.782,42 euro (verhoogd met 2.921,74
       euro per persoon ten laste)
-      Wie beroep doet op schuldbemiddeling
-      Wie beroep doet op budgetbegeleiding bij het OCMWBovenstaande regeling geldt voor alle nieuwe aanvragen voor energieleningen via het FRGE vanaf 14 april 2012.

Agenda
VRAAG TIJDIG UW KIDS-ID AAN!
FOD FINANCIEN ZOEKT 98 MEDEWERKERS!
MILIEUVERGUNNINGS-AANVRAAG KLASSE 2
EEN HELIKOPTER BOVEN VLETEREN?
VACATURE IVVO
OPENBAAR ONTWERP MESTACTIEPROGRAMMA 2015-2018
WAARSCHUWINGSFASE: WEES VOORBEREID OP DE WARMTE
DE WOESTENAAR IN DE BEELDENSTORM
Klik hier voor de volledige agenda
 
 
Vleteren - Kasteelstraat 39 - 8640 Vleteren - Tel. 057/40.00.99 - Fax. 057/40.13.66 
 
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera