Overige diensten

Bijzondere jeugdzorg Gemeentezalen
Brandweer Lokale politie
De Paddenpoel Rusthuis
Overige Postkantoor

Begeleidingshuis de Walhoeve 
De Walhoeve is een voorziening binnen de bijzondere jeugdzorg die instaat voor de begeleiding van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Vanaf de leeftijd van 17,5 jaar kunnen de jongeren zich voorbereiden op het alleen wonen door zelfstandig te verblijven in een studio gelegen op het domein. De Walhoeve beschikt over 2 dergelijke studio's. Vanaf 18 jaar kan men ook begeleid worden in het zelfstandig wonen buiten de voorziening. De doelgroep is jongens en meisjes met gedrag- en emotionele moeilijkheden. Naargelang de problematiek, de leeftijd en de gezinssituatie van de jongere zijn de doelstellingen verschillend. Binnen het gestructureerde leefklimaat worden aan de bewoners maximale ontwikkelingskansen geboden zodat ze kunnen uitgroeien tot evenwichtige persoonlijkheden die zich kunnen integreren in het gewone maatschappelijke leven, dit in samenspraak met het gezin van de jongere.

Eikhoekstraat 65
8640 Vleteren
Telefoon en fax.: 057/40 07 47
www.dewalhoeve.be

De Paddenpoel
De Paddenpoel is een natuurlijke waterpoel die sinds enkele jaren beheerd wordt door een werkgroep van de milieuraad Vleteren. Deze waterpoel is gelegen in een weide die aanleunt tegen de IJzerbroeken van Elzendamme. De ingang bevindt zich op de zijkant van het containerpark te Elzendamme (Vleteren) aan de voet van de zendmast. Ieder voorjaar van half maart tot eind juni worden er scheplessen gegeven aan klassen van het lager en middelbaar onderwijs, ook volwassen groepen zijn welkom. De poel bezit een schat aan fauna en flora die in deze periode van het jaar uiterst interessant zijn. De bezoeker komt rechtstreeks in contact met de levende dieren, voor kinderen een unieke ervaring. Twee gidsen begeleiden de groep en verschaffen een aangepaste uitleg volgens de leeftijd categorie. Een tot natuuratelier ingerichte blokhut van 21m² biedt onderdak aan groepen tot 25 leerlingen. Kleinere diertjes worden uitvergroot en via een camera op een TV-scherm geprojecteerd. We bekijken en bespreken kikkers en padden, salamanders, visjes, waterslakken, waterkevers, waterwantsen, eendagsvliegen, kokerjuffers, libellen enz. Na een uurtje kennismaking met al deze beestjes kunnen de bezoekers zelf op ontdekking in het water van de poel. Een negen meter lange brug over de poel laat toe om met droge voeten op onderzoek te gaan. Met schepnetjes, observatiebakjes, zoekkaarten en natuurlijk de bijstand van de twee gidsen kunnen ze aan de slag.
Zie ook http://www.paddenpoel.be

Gemeentezalen
- Dorpszaal Westvleteren, Westvleterendorp 13, 8640 Vleteren
- Dorpszaal Woesten, Woestendorp 46, 8640 Vleteren
- De Sceure, Veurnestraat 4, 8640 Vleteren
Reservatie zalen

Lokale politie
De lokale politie van Vleteren is gevestigd in de Woestenstraat 19 te Oostvleteren. Telefoon: 057 40 00 37. Openingsuren: dinsdag van 9u tot 12u en donderdag van 9u tot 12u.

Meer informatie kunt u vinden op www.arroieper.be

Lokaal Coördinator: Hoofdinspecteur Paul Carbon

Wijkinspecteur: Sercu Marnick
Steunteam: Inspecteur Verschaeve Karel


Voor drindengde politionele hulp (bvb. ongeval zonder gekwetsten, belangrijke verkeersbelemmering, signaleren spookrijder, criminele feiten waarvan men getuige is, diefstallen, vechtpartijen, ...) dient men zich te richten tot het gratis (vast of mobiel) noodnummer 101.

Op de hoogte blijven van het verkeersreglement? Binnenkort uw rijbewijs behalen? Info omtrent het technisch reglement waaraan alle auto's en aanhangwagens moeten voldoen.? Vragen omtrent belasting inverkeersinstelling (lichte vrachtauto's)? Up-to-date informatie m.b.t. verkeersboetes? Surf naar http://www.wegcode.be voor een antwoord op al uw vragen.

 

Brandweer
Kazerne Poperinge
Doornstraat 45, 8970 Poperinge
Tel.: 057/33 49 21, Fax 057/33 82 94, GSM 0473/68 20 86
www.brandweerpoperinge.be, brandweer@poperinge.be
Gratis (vast en mobiel) noodnummers (brand, overstroming, ramp, ... ): 100-112. 

De centrumpost Poperinge beschermt de volgende gebieden: Poperinge-centrum, Abele en biedt assistentie bij grote calamiteiten in de deelgemeentes en buurgemeenten. Tevens staat de centrumpost ook in voor de veiligheid van de gemeente Vleteren bestaande uit de deelgemeentes: Woesten - Oostvleteren en Westvleteren.
www.poperinge.be/brandweer

Postkantoor Vleteren
Kortekeer 3, 8640 Oostvleteren
vleteren.oost@bpost.be

Ma.    14u30 tot 17u
Di      14u30 tot 18u
Woe  14u30 tot 17u
Do     14u30 tot 18u
Vrij    14u30 tot 17u
Zat      9u30 tot 13u 

Rusthuis Oostvleteren
BENAJA
Hendrik Deberghstraat, 37A
8640 Oostvleteren

Tel. : 057/40.92.50
Fax : 057/40.92.49
www.benaja.be

 

TOP

Agenda
VRAAG TIJDIG UW KIDS-ID AAN!
FOD FINANCIEN ZOEKT 98 MEDEWERKERS!
MILIEUVERGUNNINGS-AANVRAAG KLASSE 2
EEN HELIKOPTER BOVEN VLETEREN?
VACATURE IVVO
OPENBAAR ONTWERP MESTACTIEPROGRAMMA 2015-2018
WAARSCHUWINGSFASE: WEES VOORBEREID OP DE WARMTE
DE WOESTENAAR IN DE BEELDENSTORM
Klik hier voor de volledige agenda
 
 
Vleteren - Kasteelstraat 39 - 8640 Vleteren - Tel. 057/40.00.99 - Fax. 057/40.13.66 
 
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera