jan 21

Opleiding bescherming tegen mestgassen in de veeteelt

Meer info in verband met de opleiding kun je vinden via onderstaande link:

Opleiding bescherming mestgassen

https://www.west-vlaanderen.be/formulier/opleiding-ademhalingsbescherming

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/opleiding-bescherming-tegen-mestgassen-in-de-veeteelt/

jan 09

Groepsaankoop groene stroom West-Vlaanderen

Hoe?

Door je vrijblijvend in te schrijven voor de 9de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas via de website www.samengaanwegroener.be.
De Provincie West-Vlaanderen gaat voor jou op zoek naar de energieleverancier die een lage prijs biedt voor 100% groene energie.
Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe interessanter het aanbod!
Al meer dan 250.000 gezinnen en bedrijven gingen jou voor.

Wanneer?
Inschrijven kan vanaf 2 december 2019. De veiling is voorzien op 12 februari 2020. Veranderen van energieleverancier(s) kan dan vanaf 1 mei 2020.

Waarom?
Inschrijven blijft gratis, vrijblijvend, eenvoudig en je kiest bewust voor groene energie.
Inschrijven kan t.e.m. 11 februari 2020.

Hulp nodig?
Kom langs bij de woonambtenaar van Habito op woensdag van 9.00 tot 12.00 u. in het OCMW-gebouw te Woesten, Woestendorp 12.

Let op: ook al nam je vroeger al eens deel, toch moet je elk jaar opnieuw inschrijven. En vergeet niet je laatste afrekeningsfactuur mee te brengen !

Meer informatie: www.samengaanwegroener.be

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/groepsaankoop-groene-stroom-west-vlaanderen/

jan 09

Nestor Plus

Op 1 februari 2020 splitst de huidige Nestor-werking op in drie vernieuwde werkingen:
Nestor Poperinge, Nestor Heuvelland en Nestor Plus (Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren).
De gemeentebesturen van Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem engageren zich samen om deze nieuwe Nestor-werking ten volle te blijven steunen.

Het is de bedoeling dat er voor de cliënten niets verandert: zij worden verder geholpen voor vervoer, boodschappen, gezelschap, klusjes,… door de inzet van de vele vrijwilligers.
Er is een overgangsperiode voorzien waarbij de stad Poperinge de huidige werking na 1 februari 2020 blijft ondersteunen tot we volledig op eigen benen kunnen staan, met aan het hoofd een nieuwe coördinator.

Na 1 februari, blijft mevr. Rebecca Vandemaele nog zitdag houden in het gemeentehuis in Vleteren (Kasteelstraat 39) op dinsdagvoormiddag. Om een afspraak te maken, kan je het huidige algemene Nestor-gsm-nummer blijven gebruiken:
0473 33 34 33.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/nestor-plus/

jan 09

Plusbus

 

Vanaf 1 februari 2020 kunnen inwoners van Vleteren en Lo-Reninge, via NestorPlus, beroep doen op de minibus ‘PlusBus’ voor verplaatsingen die anders moeilijk of niet lukken. Voorwaarde voor gebruik is dat er minstens 1 passagier meerijdt met een fysieke en/of mentale beperking.

De minibus biedt plaats aan 8 personen (één rolstoel), plus chauffeur. De chauffeur dient in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

 

 

Dit project werd gerealiseerd door: BVBA Special Ad uit Wieze, vzw Familiehulp als promotor van het project ‘Zorg in de Binnentuin’ en de gemeentebesturen van Vleteren en Lo-Reninge. De firma Special Ad haalde publiciteit bij lokale handelaars in beide gemeenten, die in ruil voor hun bijdrage een stickeradvertentie kregen op de bus. Het gemeentebestuur van Vleteren is dankbaar voor de solidariteit en financiële bijdrage van de Vleterse zelfstandigen en vrije beroepen.
Via deze sponsoring steunden ze ook 3 goede doelen uit onze regio: NOAH en de Walhoeve uit Vleteren en het Havenhuis uit Reninge.

Wil je als zorgbehoevende een beroep doen op de Plusbus of wil je je inzetten als vrijwilliger – chauffeur, aarzel dan niet om contact op te nemen met NestorPlus via 0473 33 34 33.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/plusbus/

jan 09

Infomarkt N8 op 23 januari 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en uw gemeente zijn volop bezig met de opmaak van het ontwerp voor de herinrichting van de N8 tussen de bebouwde kommen van Oostvleteren (vanaf Woestenstraat nr. 27) en Woesten (tot Oostvleterenstraat nr. 29). De herinrichting van de N8 omvat de aanleg van veilige, vrijliggende enkelrichtingsfietspaden, een middenberm en het verleggen van de bestaande langsgrachten. Gelijklopend met het wegenontwerp wordt voor dit weggedeelte ook een rioleringsontwerp opgemaakt waarbij een afvalwaterriolering aangelegd zal worden. Hierdoor worden de langsgrachten gezuiverd en zullen ze enkel nog instaan voor de regenwaterafvoer.
Bij het totale project zijn verschillende partijen betrokken: de gemeenten Vleteren en Lo-Reninge, AWV als wegbeheerder en Aquafin als rioolbeheerder.

In aanloop naar de verdere uitwerking van het project wordt het ontwerp voorgesteld aan alle betrokkenen en geïnteresseerden. Uw gemeente, AWV en Aquafin nodigen u dan ook graag uit op een infomarkt op donderdag 23 januari 2020 in De Sceure (Veurnestraat 4, 8640 Oostvleteren).
U kan vrijblijvend binnenlopen tussen 16u en 20u. De projectmedewerkers voor het wegen- en rioleringsontwerp geven u graag persoonlijk meer uitleg.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/infomarktn8/

jan 09

Bekendmaking aanvraag omgevingsvergunning

Bekendmaking aanvraag omgevingsvergunning:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/bekendmaking-aanvraag-omgevingsvergunning/

jan 09

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/bekendmaking-beslissing-omgevingsvergunning-2/

jan 06

Poëzie wedstrijd

Dichters gezocht

Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag.

Met deze openingszin zijn we op zoek naar een geschikt liefdesgedicht voor in onze nieuwe trouwzaal en op de trouwboekjes. Het is uiteraard een hele eer indien jouw gedicht verkozen wordt!

Ben je inwoner van Vleteren en voel je de dichtkriebels al opkomen?
Kruip dan alvast in je pen!Het gedicht mag maximaal 6 lijntjes tellen en is opgemaakt in het Nederlands.

De wedstrijd loopt van 15 januari 2020 en 29 februari 2020.

Reglement poëzie wedstrijd

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/poezie-wedstrijd/

jan 02

Zitdag indienen aangifte mestbank 05/03/2020

Zitdag
Indienen aangifte Mestbank

De jaarlijkse zitdag voor de land- en tuinbouwers uit de regio vindt plaats op donderdag 5 maart 2020 (9 tot 12 uur en 13 tot 16.30 uur) in het Gemeentehuis van Vleteren, Kasteelstraat 39

Wie begeleiding wenst bij het invullen van de mestbankaangifte, kan ook dit jaar opnieuw beroep doen op gratis medewerking van de Mestbank en de gemeente Vleteren.
Met vragen over de wijzigingen van MAP 6 (gebiedstypes, vanggewasregeling, grondgebruik,… )kunt u eveneens terecht op de zitdag.

Maak en afspraak en breng zeker identiteitskaart en pincode mee of vraag vooraf een volmacht aan indien u de aangifteplichtige landbouwer vertegenwoordigt.

Info bij:
VLM
Johnny Vanspranghe
050 458162
johnny.vanspranghe@vlm.be

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/zitdag-indienen-aangifte-mestbank-05-03-2020/

jan 02

Meerjarenplan

Meerjarenplan Vleteren 2020-2025
Documentatie meerjarenplan 2020-2025

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/meerjarenplan/

Oudere berichten «