«

»

aug 23

Bericht afdrukken

Online bevraging N8 Ieper-Veurne voor betrokken deelgemeenten

 

De Vlaamse overheid wil het verkeer op de N8 Ieper-Veurne vlotter en veiliger laten verlopen. De voorbije jaren werden verschillende voorstellen uitgedacht. Om uiteenlopende redenen werden ze niet gerealiseerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zoekt nu opnieuw naar een oplossing. Dit doet het samen met de gemeentebesturen van Ieper, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem en Veurne. Maar ook met betrokken belangengroepen, middenveldorganisaties, politieke partijen en het bewonersplatform ‘Geen streep door de Westhoek’.

 

Natuurlijk zijn ook de bewoners van de vijf dorpen langs de N8 Ieper-Veurne (Brielen, Elverdinge, Woesten, Oostvleteren en Hoogstade) betrokken partij. Als geen ander kennen ze de lokale situatie en kunnen ze de Vlaamse overheid leren hoe zij de verkeersleefbaarheid in hun dorp ervaren.

Via een onlinebevraging krijgen alle meerderjarige inwoners van de verschillende betrokken deelgemeenten tot vrijdag 15 september 2017 de kans om hun mening over de verkeersleefbaarheid in hun eigen dorp te laten horen. Eerstdaags krijgen deze inwoners hiervoor een persoonlijk brief in de bus met wat extra uitleg en een code die nodig is om deze bevraging in te vullen.

De resultaten van deze onlinebevraging zijn een belangrijk element in de verdere dialoog over de toekomst van de N8 Ieper-Veurne.

Naar aanleiding van deze bevraging werd ook een korte film gemaakt. U kunt deze film bekijken via: https://vimeo.com/230167909/a627da39d8

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/online-bevraging-n8-ieper-veurne/