«

»

jan 07

Bericht afdrukken

Techniekacademie Vleteren 5°- 6° leerjaar

Tussen woensdag 23 januari en 15 mei 2019 zullen opnieuw 12 workshops georganiseerd worden in De Sceure voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter het gemeentebestuur.
Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en bestaat reeds in verschillende gemeenten, met groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf zaterdag 15 december 2018, dit via www.techniekacademie-vleteren.be .
Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt € 70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er € 10 korting.

Zit je dus in het 5de of 6de leerjaar in Vleteren? Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Vleteren ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners
Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Vleteren nog een aantal bedrijfspartners.
Bij interesse neem contact op met sabine.poleyn@vives.be.

Contact
• Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-vleteren.be .
• Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES – Coördinator Techniekacademie
West-Vlaanderen – rik.hostyn@vives.be – 0496 54 86 34
• Gemeentebestuur, Dienst jeugd & sport, Veurnestraat 4, 8640 Vleteren, jeugd_sport@vleteren.be

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/techniekacademie-vleteren-5-6-leerjaar/