«

»

okt 20

Bericht afdrukken

Tijd voor je relatie

Een ‘goede relatie‘ kan voor  elk koppel iets anders betekenen  Maar binnen elke relatie is het essentieel om onderling akkoord te zijn over de mate van verbondenheid, respect, intimiteit en zelfstandigheid. Ook de energie die je in je relatie steekt en de tijd die je voor elkaar vrijmaakt, kunnen van koppel tot koppel erg verschillen.

Het komt erop aan een goed evenwicht te vinden tussen alle bovenstaande  elementen. Meestal gaat dat vanzelf. Maar soms rijzen er problemen. Partners komen uit andere gezinnen, met andere gewoonten, meningen en visies. Meestal kan je als koppel zelf een oplossing vinden om hiermee om te gaan. Maar soms zijn de verschillen te groot of lukt het niet om op een goede manier om te gaan met conflicten en is het raadzaam om (professionele) hulp te vragen.

Via de website van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en gezin van de Vlaamse Overheid, www.tijdvoorjerelatie.be, vind je niet alleen praktische informatie over hulp bij relatieproblemen of relatiebreuken.
Je vindt er ook de weg naar tips en tools om je relatie goed te houden en ook met je partner de beste vrienden te blijven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/tijd-voor-je-relatie/