↑ Terug naar Organiseren

Pagina afdrukken

Praktisch

Hoe gaat een reservatie precies in zijn werk?

  • Neem contact op met de zaalverantwoordelijke.
  • Beschikbaarheid van de zaal wordt gecontroleerd, informatie betreffende de zalen verschaft.
  • Een reservatie wordt vastgelegd.
  • Je ontvangt het contract met facturatie. Het nodige document wordt ondertekend teruggestuurd naar de dienst Zaalbeheer, het andere exemplaar met het Gebruikersreglement wordt aandachtig doorgenomen, bij ondertekening verklaar je nl. akkoord te zijn met dit reglement.
  • De maandag voorafgaand aan de activiteit wordt een afspraak vastgelegd voor afhaling sleutel.


Huurperiode

Indien je een zaal huurt, huur je steeds per dag. Klaarzetten, feest en opkuis dienen dus allemaal op dezelfde dag/nacht plaats te vinden. De zaal een extra dag bijhuren ter voorbereiding/opkuis kan steeds indien beschikbaar, dit aan de helft van de huurprijs.


Muziek tijdens je feest

De dorpshuizen van Vleteren evenals OC de Sceure worden beschouwd als openbare gebouwen. Indien je wenst muziek te spelen, live of opgenomen, tijdens je feest, dient hiervoor aangifte gedaan te worden bij Sabam/billijke vergoeding, ook indien dit een privé-feest betreft. Sabam en de billijke vergoeding zijn beide vergoedingen die betaald worden aan auteurs en artiesten om hun muziek te mogen gebruiken.

Bij Sabam betaal je een vergoeding voor de componisten en tekstschrijvers als hun muziek in het openbaar wordt gespeeld. Die vergoeding is dus voor de auteurs van de muziek (auteursrechten).
Aanvragen voor Sabam kunnen online worden ingediend via www.Sabam.be. Volg de instructies op de site.

De billijke vergoeding is de vergoeding die betaald wordt voor het publieke gebruik van het muziekrepertoire van de uitvoerende artiesten en muziekproducenten. Die vergoeding is dus voor de uitvoerders van de muziek (uitvoerdersrechten) en dient enkel betaald te worden bij het gebruik van opgenomen muziek.
De gemeente Vleteren betaalt het basistarief voor de billijke vergoeding. Indien je een evenement organiseert waar drank aangeboden of gedanst wordt, dient een opleg betaald te worden.
Surf hiervoor naar www.ikgebruikmuziek.be en volg de instructies.

Oppervlakte van de verschillende locaties worden meegegeven op het contract.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/vrije-tijd/infrastructuur/zaalbeheer/