↑ Terug naar Welzijn

Pagina afdrukken

Borstkankerpreventie

De Vleterse vrouwen zetten in op borstkankerpreventie

1 op 9 vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Bij vrouwen van 50 tot 69 jaar is borstkanker de voornaamste doodsoorzaak. In 2018 slaan gemeente en OCMW van Vleteren, de Vleterse huisartsen, thuisverpleging en verenigingen, Dorpsdienst Nestor, UNIZO en de zorgcoach uit de binnentuin de handen in elkaar om het bevolkingsonderzoek beter bekend te maken bij onze Vleterse vrouwen. Het bevolkingsonderzoek helpt vrouwen zich systematisch te laten screenen, om borstkanker in een vroeger stadium op te sporen. Zo kan je de ziekte sneller behandelen en is de kans op genezing groter. Neem deel aan de activiteiten en ga samen met ons de strijd tegen borstkanker aan.

  • FEBR-SEPT: INZAMELACTIE Breng je beha’s binnen bij je huisarts on in de mobile roze box. Je vindt ze in oktober terug in het Vleterse straatbeeld.
  • 25 OKTOBER MAMMOBOXSESSIE Waarom hebben mannen tepels? Hoeveel procent van de vrouwen draagt de verkeerde beha? Hoe kan je borstkanker vroegtijdig opsporen? Kom het allemaal te weten tijdens de mammoboxsessie. Gratis.  Locatie:  NOAH
    Meer informatie en inschrijven: mammoboxsessie
  • OKTOBER BORSTKANKERMAAND met allerlei verwijzingen in het straatbeeld

Meer info, kaarten of inschrijvingen via eigen vereniging of via angelique.engelrelst@ocmw.vleteren.be of info@vleteren.be.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://vleteren.be/welzijn/borstkankerpreventie/