De Kringwinkel West: doneren zonder afspraak

  • 7 oktober 2020

Herbruikbare spullen schenken zonder afspraak?
Het kan weer!

In mei heropenden de 4 Kringwinkels in de Westhoek hun deuren. Vooral aan onze geefpunten verwachtten we een grote stormloop. Daarom bouwden we enige voorzichtigheid in via een systeem van reservatie.
“Veel mensen gingen tijdens hun lockdown thuis aan het opruimen en ontspullen. Via dit systeem hielden we de aanvoer van herbruikbare spullen onder controle. En vooral: kon deze ook veilig doorgaan. Ondertussen neemt de drukte aan onze poorten wat af. En kunnen we vanaf maandag 28 september onze Gevers opnieuw zonder afspraak ontvangen,” aldus Wouter Goetstouwers, coördinator van De Kringwinkels. 

Vanaf maandag 28 september kunnen we dus allemaal opnieuw – ZONDER AFSPRAAK - herbruikbare spullen doneren in de Geefpunten van de 4 Kringwinkels van de Westhoek.

Deze zijn gevestigd in Diksmuide, Ieper, Poperinge en Veurne. In Ieper kan je al vanaf maandag terecht. In de 3 andere vestigingen vanaf dinsdag.

Wel blijven alle andere veiligheidsmaatregelen van kracht.

  • Sorteer op voorhand per product. Stop textiel apart in een zak. En steek huisraad, boeken, vrije tijd en elektra apart in een kartonnen doos, die je niet terug mee naar huis wil nemen. 
  • Plaats je zakken en/of dozen met goederen zelf op de voorziene tafel. Zo vermijden we onnodig en onveilig contact.
  • Draag een mondmasker. Onze medewerkers dragen natuurlijk ook een mondmasker en blijven op 1,5 meter afstand.
  • Kom liefst alleen.

Wat met meubels?

De Kringwinkel West schat zelf in, dat het ontvangen van meubelstukken (zetels, kasten, bureaus, …) momenteel nog niet op een veilige manier kan in de vier Geefpunten. 
Daarom vragen we of je grotere spullen, waaronder meubels, bij je thuis wil laten ophalen. Hiervoor bel je dan voor een afspraak naar de dispatching. Deze kan je bereiken op 078 15 50 05 (optie 1).

Onze 20 Kring-winkeliers blijven de klanten verder op een veilige manier ontvangen
Ook in de 4 Kringwinkels zelf gelden de intussen vertrouwde regels zoals de beperking van 1 klant per 10 vierkante meter, kort winkelen en natuurlijk het houden van anderhalve meter afstand. En natuurlijk is het dragen van een mondmasker verplicht voor elke winkelbezoeker ouder dan 12 jaar. Ook onze eigen medewerkers dragen ze.

Over Kringwinkel West


De Kringwinkel West, dat zijn 4 tweedehands winkels in de sociale economie die zich achter deze merknaam zetten en samenwerken met een 20-tal collega’s op vlak van communicatie en kwaliteit. Kringwinkels staan voor:

  • Sociale tewerkstelling: Onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkels bieden een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 5.400 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.
  • Aandacht voor het klimaat: De Kringwinkels halen herbruikbare goederen op en verkopen deze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. 
  • Originele en betaalbare spullen: We willen ervoor zorgen dat iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen. Voor basisproducten bewaken we dan ook steeds een basisprijs. Ons aanbod varieert elke dag.  

Voor aanvullende informatie kan u terecht bij:

Wouter Goetstouwers
Coördinator
0498 57 04 51 - wouter.goetstouwers@kringwinkelwest.be