Samen tegen corona!

  • 12 oktober 2020

Best inwoner van Vleteren,

Op provinciaal niveau wordt er dagelijks een stijging vastgesteld in het aantal coronabesmettingen. Op basis van de gegevens van de Vlaamse Overheid, die wij als lokaal bestuur dagelijks consulteren, valt het op dat de besmettingen zich voordoen in alle leeftijdscategorieën, dus zowel bij kinderen en jongeren, als bij de volwassenen en ook bij de 65+. Bovendien komen de besmettingen verspreid voor, zonder echte hotspots, ook in onze gemeente. 

Onrust is echter niet nodig. Alle mensen die positief worden bevonden, worden zeer snel door de Vlaamse contactonderzoekers gecontacteerd en worden in quarantaine en/of isolatie geplaatst. Het gemeentebestuur Vleteren volgt deze situatie dagelijks op. Door de provinciaal stijgende cijfers is het mogelijk dat COVID-19 snel kan uitbreiden.

Daarom is het van belang dat iedereen zich schaart achter de nieuwe federale maatregelen en doen wij een warme oproep naar onze inwoners om die federale maatregelen dus maximaal na te leven:

  • De nauwe contacten worden per persoon beperkt tot 3 per maand. Het gaat om mensen bij wie je de anderhalve meter afstand niet hoeft te respecteren. Het blijft wel aangeraden om op te letten bij contacten met bijvoorbeeld ouderen.
  • Voor privébijeenkomsten bij je thuis mag je maximaal 4 mensen uitnodigen bovenop je eigen gezin.
  • Niet-georganiseerd samenkomen in de buitenlucht mag nog maximaal met 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die met meer zijn en onder hetzelfde dak wonen.Meerdere dagen per week thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.
  • Algemene regel m.b.t. mondmaskers: verplicht om steeds een mondmasker bij te hebben als je buitengaat en draag altijd je mondmasker als de afstand niet bewaard kan worden!
  • Handen wassen met zeep
  • Bij ziekte thuis blijven en direct dokter contacteren 

Raak jij of één van je huisgenoten toch besmet?
Heb je vragen over de maatregelen, reizen, quarantaine en isolatie?
Alle informatie via https://www.wablieft.be/nl/corona-in-eenvoudige-taal 

Met volgehouden inspanningen kunnen we er samen voor zorgen dat het nemen van extra lokale maatregelen niet nodig wordt. We zullen als gemeentebestuur Vleteren, samen met alle actoren de situatie op de voet volgen om indien nodig bij sturen.

Het gemeentebestuur Vleteren dankt al zijn inwoners voor deze extra inspanning, samen gaan we voor een coronavrije gemeente!!