Vaccinatiecentra Poperinge en Ieper verhuizen

  • 18 augustus 2021

Met het openen van de schoolpoorten begin september, gaan ook de sporthallen in Poperinge en Ieper terug open voor sportverenigingen. Beide vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Westhoek  verhuizen naar AC Auris in Ieper. Vanaf 7 september worden alle prikken op de nieuwe locatie gegeven.

Meer dan 90% van de +16-jarigen in Eerstelijnszone Westhoek werd intussen gevaccineerd. Ook bij de 12 tot 15-jarigen werd al een vaccinatiepercentage van meer dan 70% bereikt, terwijl de vaccinatie van die groep nog volop aan de gang is.

De komende weken krijgen vooral jongeren die net 12 geworden zijn nog een uitnodiging, daarnaast staan de vaccinatiecentra verder open voor inhaalvaccinaties. 

De Eerstelijnszone grijpt het begin van het schooljaar aan om te verhuizen, zodat ook sportverenigingen meteen terug gebruik kunnen maken van de volledige sportzones. Op 1 september sluit het vaccinatiecentrum Sporthal 2 in Ieper, op 3 september worden ook de laatste prikken in de sporthal van Poperinge gezet.

Beide vaccinatiecentra worden vanaf 7 september ondergebracht in de oude lokalen van de verpleegopleiding Vives in AC Auris in Ieper. Daar wordt al minstens tot 15 oktober verdergegaan met vaccinaties. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid, kan daarna beslist worden om de periode te verlengen. 

Personeel en vrijwilligers van beide vaccinatiecentra verhuizen mee, zo garandeert de Eerstelijnszone dezelfde kwaliteit van zorgverstrekking en een even grote motivatie van de medewerkers.