Bewegen op verwijzing

regio Vleteren/Poperinge

BOV-Coach helpt jou op maat meer bewegen

Je wil meer bewegen?

Maar …

 • je hebt geen tijd?

 • je weet niet hoe?

 • je vindt het te duur?

 • je bent alleen?

 • je weet niet of je het kan?

Met dit gloednieuwe project ‘Bewegen op verwijzing’ in Vleteren, kun je je voortaan professioneel laten begeleiden door Flavie Vanbesien. Zij is de Bewegen op Verwijzing-coach voor Poperinge en Vleteren.
Flavie is kinesitherapeut van opleiding en helpt jou als professionele coach gezond te bewegen. Ze gaat niet samen met jou bewegen, maar maakt samen met jou een beweegplan dat je op het lijf geschreven staat én motiveert je als het even wat moeilijker gaat.

 

Ideaal ook in deze tijden: bewegen is hét geheime wapen tegen het coronavirus. Je stress vermindert, je weerstand verbetert én je hebt minder kans op ziekten zoals overgewicht en diabetes. De begeleiding is volledig coronaproof.

Flavie zal eerst contact nemen met jouw huisarts om er zeker van te zijn of alles oké is voor jou en of je mag starten met Bewegen Op Verwijzing.

Even kort samengevat

 1. Je maakt een afspraak met coach Flavie: 0479/87.36.40

 2. Flavie informeert bij jouw huisarts of alles oké is om van start te gaan.

 3. Je maakt een beweegplan dat past bij jouw leven. De coach helpt je hierbij. Je kan kiezen: bewegen in groep of alleen, beweging in de buurt, op het werk, onderweg of bij je thuis.

 4. Je probeert het beweegplan uit.

 5. Je bespreekt samen met Flavie wat goed en minder goed gaat. Jullie bekijken welke vooruitgang je maakt, en bespreken eventuele moeilijkheden.

 6. Je beweegt elke dag meer. Blijf dat doen. Dat voelt goed!

 7. Eens de drukte bij de huisarts gestabiliseerd is rond corona, neem je contact met je huisdokter en vraag je je verwijsbrief op. Flavie koppelt hierover terug naar je huisarts.

Hoeveel betaal je?

De Vlaamse overheid neemt het grootste deel van de kosten voor zijn rekening. Jij betaalt slechts een beperkte bijdrage*:

 • Voor individuele begeleiding betaal je max. € 5 per kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je max. € 1 per kwartier.
 • Voor groepsbegeleiding betaal je max. € 1 per kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je max. € 0,5 per kwartier.

 

 

Individuele begeleiding per kwartier

Groepsbegeleiding per kwartier

Verhoogde tegemoetkoming

Max. € 1 

Max. € 0.5 

Zonder verhoogde tegemoetkoming

Max. € 5

Max. € 1

*De tussenkomst geldt voor in totaal max. 7 uur individuele begeleiding of 21 uur groepsbegeleiding.

De beweegcoach motiveert je om dit beweegplan effectief uit te voeren en vol te houden. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel. Niet voor heel even maar voor de rest van je leven! Daarom hebben we een open en laagdrempelig beweegaanbod opgesteld met álle mogelijke kansen om te bewegen. Een beweegaanbod dat financieel haalbaar is (of zelfs gratis) en iedereen is er welkom! Zo wordt bewegen een leuke tijdsbesteding in plaats van een lastige opdracht.

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn er zelfs gratis stappentellers ter beschikking om deze periode fit en vitaal door te komen. Een extra stimulans dus om dagelijks méér te bewegen want meten is weten!

Heb je vragen of wens je nog meer info?

Neem contact op met Flavie Vanbesien - 0479 87 36 40
vleteren@bewegenopverwijzing.be