Wil jij mijn prikpartner zijn?

  • 19 maart 2021

De vele berichten omtrent de vaccinatiecentra en het vaccineren zelf zijn niet meer weg te slaan uit de dagelijkse media. Deze informatiestroom heeft zeker zijn nut, maar kan ook bezorgdheid in de hand werken.

Dit omtrent allerhande praktische zaken, zoals hoe het vaccineren juist in zijn werk gaat, wat na ontvangst van de oproepingsbrief, hoe je prikafspraak bevestigen of verplaatsen...

Sommige mensen zijn digitaal niet zo onderlegd of hebben geen internet of computer, en kunnen zeker wat hulp gebruiken. 

Misschien kan jij helpen?!   

Bij deze een warme oproep om in je buurt, straat of appartementsgebouw, je familie, vrienden- of kennissenkring … te kijken of mensen je hulp zouden kunnen gebruiken. Als je dat vermoedt, stap gerust op deze persoon af en bied je aan als “prikpartner”.

Wil deze persoon zich laten vaccineren en kan hij/zij hulp gebruiken, dan kunnen ze op het moment dat de uitnodiging in de bus valt naar jou bellen voor de nodige ondersteuning. Ook voor vervoer van en naar het vaccinatiecentrum kan je je hulp aanbieden aan iemand die niet op eigen initiatief ter plaatse raakt. 

Het idee dat er iemand is om op terug te vallen, kan zeker de nodige steun en geruststelling geven aan deze personen, zodat zij zich onbezorgd kunnen laten vaccineren.

Alvast bedankt voor dit mooi gebaar!

 

Prikpartner