Garageverkoop organiseren

Wil je thuis of samen met de buren een garageverkoop organiseren? Een garageverkoop door particulieren is vrij van leurkaart, maar je hebt wel toestemming van het schepencollege nodig.


Voorwaarden
-    Het verkopen van eetwaren en dranken voor eigen rekening is niet toegestaan. Dit kan enkel wanneer de verkoop een menslievend doel heeft en gebeurt door een vereniging. De vereniging heeft hiervoor een speciale machtiging van het schepencollege nodig.
-    Er mogen enkel goederen van het particuliere eigendom verkocht worden. Je mag dus met andere woorden de zolder of kelder leegmaken en deze spullen verkopen, maar je mag geen spullen aankopen met het oog ze te verkopen op de garageverkoop.
-    Enkel verkoop vanop eigen eigendom (voortuin, garage, oprit,…)
-    Indien men een garageverkoop wil organiseren in de straat met meerdere deelnemers dient er een deelnemerslijst opgemaakt te worden en een aanvraag ingediend te worden in het schepencollege


Een garageverkoop is een commerciële activiteit, daarom komt deze activiteit niet in aanmerking voor een premie voor straat- en wijkfeesten

Maatregelen covid-19:
    het dragen van een mondmasker is verplicht (verkoper en koper)
    aangeraakte goederen dienen gekocht te worden of ontsmet door de verkoper
    social distancing van 1,5m tussen verschillende personen