Noël-prijs

Jij verdient… de Noël-prijs!


De nieuwe samenstelling van de milieuraad begin 2020 was jammer genoeg zonder dhr. Noël Vandenbussche, die zich als lid jarenlang inzette voor de gemeente Vleteren.
Ter ere van Noël richt de milieuraad de Noël-prijs op (neen, geen Nobelprijs), een verkiezing waarmee de milieuraad het bewustzijn van de burgers op vlak van milieu en natuur wil aanmoedigen.


De Noël-prijs bestaat uit een certificaat en een geldprijs van € 250. Elke persoon, groep, vereniging of bedrijf die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op vlak van natuur en milieu in Vleteren komt in aanmerking. Heb jij al jaren een pesticidenvrije moestuin, een mooie aanplanting, heb je een ecologische renovatie achter de rug,…? Of misschien wil je je buur, kennis of vereniging eens in de bloemetjes zetten met hun initiatief?


Hoe verloopt de werking?

  1. Neem voor 1 oktober  contact op met de voorzitter van de milieuraad: dhr. Gilbert Liefhooghe, Keiweg 2, 8640 Vleteren, gilbert.liefhooghe1@telenet.be. Vermeld kort volgende gegevens: naam en adres van de kandidaat, korte beschrijving van het duurzaam initiatief.

  2. De milieuraad bezoekt de ingediende projecten in oktober.

  3. De leden van de milieuraad kiezen het winnende project. 

  4. In december wordt de Noël-prijs uitgereikt.

Het volledige reglement van de Noël-prijs kun je hieronder nalezen.

pdf bestandReglement Noëlprijs (120 kB)